Jordvarme

Jordvarme

Et jordvarmeanlæg består traditionelt af en slange der bliver gravet ca. 1 meter ned. Slangen er fyldt med væske, der opvarmes af jordens varme.

Slangens længde varierer efter hvor meget energi, der skal trækkes ud. Jordslangen ender i en varmepumpe, der omsætter jordvarmen ved lav temperatur til varme og varmt brugsvand ved høj temperatur. Selve varmepumpen placeres typisk i et bryggers og fylder ikke mere end en stor skabsfryser.

Den kræver ingen særlig vedligeholdelse og giver ingen støjgener. Anlægget er udstyret med elektronisk styring, der løbende måler udetemperaturen og regulerer temperaturen i varmeanlægget.

Hvad bør du vælge?
Hos Varmeservice ApS anbefaler vi Bosch’ jordvarmeanlæg. Herunder kan du læse, hvilke specifikationer de to forskellige anlæg har. Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe og få en snak med os omkring hvilket jordvarmeanlæg, der passer til dit behov.

Jordvarme serien (EHP LW/M) med integreret varmtvandsbeholder af rustfrit stål
Varmepumperne i denne modulserie er komplette modulenheder med ydelse på 6-7-9 eller 11 kW, med integreret varmtvandsbeholder i rustfrit stål, samt elpatron. De er konstrueret til at levere varme og varmt vand til enfamilieshuse.

Den kompakte jordvarme serie (EHP LW) for tilslutning til en ekstern varmtvandsbeholder

Varmepumperne fra vores kompaktserie er kompakte enheder konstrueret for tilslutning til en ekstern varmtvandsbeholder og har en ydelse på 6-7-9-11-14 eller 17 kW. De er udstyret med elpatron og en motordrevet 3-vejsventil og er beregnet til at levere varme og varmt vand i enfamilieshuse eller dobbelthuse med ekstern varmtvandsbeholder.

Fordelene:

  •     Særligt energieffektiv pga. høj COP-værdi på op til 5
  •     Høj ydelse og lavt strømforbrug pga. kraftig, ny Scroll-kompressorteknik
  •     Høj varmtvandskomfort og stort anvendelsesområde pga. en maks. fremløbstemperatur på 65 °C
  •     Kompakt og pladsbesparende, idet alle systemkomponenter er integreret i varmepumpen
  •     Komfortabel pga. betjeningsvenlig klartekstmenu i display, støjsvag, da kompressorskiverne kører uden berøring
  •     En fremtid uden bekymringer, fordi Bosch varmepumper har lang levetid og næsten ikke kræver vedligeholdelse